Warning: Creating default object from empty value in /home/romanpv113/domains/zosjopze.nl/public_html/wp-content/themes/crisp/functions/admin-hooks.php on line 160

De Tuniek

De dagen worden alweer langer en het zonnetje laat zich vaker zien. Heerlijk, de lente komt er aan. Tijd om mijn kledingkast aan een grondige inspectie te onderwerpen. Ik vind het altijd fijn om bij het overgaan van de seizoenen mijn kledingkast helemaal door te spitten. Dit geeft ruimte en overzicht en is bovendien heel handig. Je staat in de winter niet met te dunne T-shirts in je handen en in het voorjaar heb je genoeg ruimte in je kast voor alle luchtige kleding. Je favoriete kledingstukken laat je natuurlijk lekker hangen, die kan je het hele jaar door aan!

Mijn favoriete kledingstuk is ‘de tuniek’. Mijn eerste exemplaar kocht ik een paar jaar geleden en daarna zijn er nog een aantal bijgekomen. De tuniek is vooral bekend als kledingstuk voor de zomer, met een open hals en driekwart mouwen. Lekker luchtig. Maar tegenwoordig worden tunieken van allerlei materialen gemaakt en zijn daardoor geschikt voor elk jaargetijde, zelfs voor de winter. Verkrijgbaar in allerlei designs en kleuren kan je met dit kledingstuk echt alle kanten op. De tuniek is veelzijdig en kan zowel chic als casual worden gedragen.

Tunieken
In de klassieke oudheid werd de tuniek, tunica genaamd, gedragen door Romeinen en Grieken, zowel door de mannen als door de vrouwen. De tuniek voor de vrouwen was in die tijd langer dan nu. In de moderne damesmode is een tuniek een kruising tussen een T-shirt en een jurkje. Over het algemeen valt hij langer dan een T-shirt en korter dan een jurkje. En dat is dus voor mijn figuur precies de goede lengte. Ja, ik moet eerlijk bekennen dat ik forse billen heb en dat ik daar graag iets over heen draag. Ik ben ook nog eens lang en een T-shirt is dus vaak te kort. Jurkjes zijn ook niet mijn favoriet. Voor mij is de tuniek het ideale kledingstuk. Hij zit niet te strak, valt over mijn billen en eronder kan ik een broek dragen die ik lekker vind zitten.

De tunieken blijven dus hangen in mijn kast. Mijn overige kleding komt er naast en zo is mijn kledingkast helemaal klaar voor het komende seizoen. Tenminste, bijna klaar, want ik heb nog wel wat plaats over in de kast… Daar kan best nog een nieuwe tuniek bij.