Warning: Creating default object from empty value in /home/romanpv113/domains/zosjopze.nl/public_html/wp-content/themes/crisp/functions/admin-hooks.php on line 160

Hoofdletter T.

T-shirts, ook wel T-hemd of mouwtjeshemd, is een kledingstuk voor het bovenlichaam met korte mouwen en een ronde of V-hals. T-shirts hebben geen sluiting, en worden over het hoofd aan- en uitgedaan. De naam T-shirt wordt aan dit kledingstuk gegeven omdat het in uitgelegde vorm een hoofdletter T vormt.

T-shirts opvouwen

  • Leg het T-shirt met de voorkant naar boven op tafel. De hals ligt aan uw linkerhand en het uiteinde aan uw rechterhand. We starten met de rechterzijde van het shirt.
  • Er moeten nu twee denkbeeldige lijnen worden getrokken. De eerste lijn trekt u halverwege de lengte van het T-shirt. De tweede lijn trekt u vanaf de buitenste hoek van de mouw naar het uiteinde van het T-shirt.
  • De twee lijnen kruisen elkaar op een bepaald punt. Dat is het punt waarop u met uw rechterhand daar het stof vast pakt tussen duim en wijsvinger, terwijl uw linker duim en wijsvinger de schouder vast pakken in het verlengde van uw rechterhand.
  • Trek nu het T-shirt met uw linkerhand over uw rechterhand heen, helemaal naar het uiteinde van het T-shirt. Uw armen begeven zich nu inderdaad in een gekruiste positie.
  • Pak nu het T-shirt op van de tafel, zonder ook maar een moment de stof los te laten, en trek het T-shirt recht door uw handen uit de gekruiste positie te halen.
  • Om de volgende vouw te realiseren, moet het T-shirt met de voorkant naar beneden weer op de tafel worden gelegd. Ook dit doet u zonder de stof los te laten. Vouw het shirt nog een keer dubbel en…. voila!

Schonere en frissere T-shirts

Om de lengte van uw T-shirt zo lang mogelijk te behouden is het verstandig om uw  T-shirt op de juiste manier te wassen. Voordat u uw T-shirt in de wasmachine doet, keert u het binnenstebuiten. Zo slijt de kleding aan de binnenzijde en is de eventuele slijtage daardoor minder snel zichtbaar aan de buitenkant van het T-shirt. Het is altijd het beste om uw T-shirts te wassen met een waspoeder in plaats van met een vloeibaar wasmiddel. Waspoeder zorgt voor een schonere en frissere was.