Warning: Creating default object from empty value in /home/romanpv113/domains/zosjopze.nl/public_html/wp-content/themes/crisp/functions/admin-hooks.php on line 160

JJJ: Jufrouw Jansen Jurken

Het is een prachtige alliteratie. Het klinkt als een zomergroet, als een lentebriesje door het park, bijna als een ode aan het leven zelf: Jufrouw Jansen Jurken. De naam roept een beeld op van stijl en nostalgie, van flanerende dames in vrouwelijke jurkjes. Het is knap hoe deze drie woorden een hele wereld bij me oproepen.

Achter het merk Jufrouw Jansen gaat ook een hele wereld schuil. De eigenaren reizen graag de wereld over en overal doen zij inspiratie op die zij verwerken in hun jurken. Stijlvol gebruik van neutrale kleuren met daarnaast veel klassieke zwart-wit combinaties vormen de basis van hun collectie. Internationale invloeden gecombineerd met Hollandse nuchterheid. Het resultaat: een chique, klassieke en eigentijdse kledingcollectie. Naast heel veel jurkjes bestaat de collectie ook uit broeken, blazers, jumpsuits en T-shirts. Allemaal met dezelfde elegante uitstraling.

Ik ben dol op stijlvolle, vrouwelijke jurkjes en in de collectie van komende zomer zijn deze gelukkig volop aanwezig. Een tijdloze basis van zwart of wit met kleine, maar geraffineerde details, zoals splitjes in de mouwen of een ritsje op de rug in net een andere kleur. Of neem het jurkje met zwart-witte dwars strepen. Jufrouw Jansen jurkjes stralen élégance uit. Ze zijn een ode aan wereldvrouwen en stijliconen zoals Coco Chanel en Audrey Hepburn.

Juffrouw jansen jurkje in het straatbeeld

Dat de wereld van Jufrouw Jansen niet ophoudt bij mode is duidelijk terug te zien in het totale concept van dit Nederlandse kledingmerk. Neem de showroom; je waant je in een internationale art gallery met prachtige objecten zoals een echte antieke jukebox (die ook daadwerkelijk muziek speelt). De liefde voor kunst zie je overal terug in de inrichting van het prachtige pand, dat wel een museum lijkt. Het is een hele belevenis om hier te mogen vertoeven en de mooie collectie van dichtbij te kunnen bewonderen.

De collectie van Jufrouw Jansen is ook verkrijgbaar via aangesloten winkels en websites. Naast de fraaie zomercollectie 2016 vind je hier ook een preview van de najaarscollectie 2016. Neem bijvoorbeeld het prachtige rode jurkje met zwart-witte details. Het is online alvast te reserveren. Ik zoek naar nieuwe jurkjes en waan me even in vroegere tijden. Beelden van wereldsteden als Parijs en Rome komen op in mijn gedachten. Ik bevind me op de filmset van een Italiaanse filmklassieker, maar wel met beide voeten op Hollandse bodem.