Warning: Creating default object from empty value in /home/romanpv113/domains/zosjopze.nl/public_html/wp-content/themes/crisp/functions/admin-hooks.php on line 160

Zwart jurkje: een aanwinst voor iedere kledingkast

De uitnodiging voor het feest van volgende week zaterdag ligt op tafel. Het was even schrikken toen ik de envelop open maakte want het eerste woord dat ik las was: ‘Dresscode’. In een feest met een (verplicht) kledingadvies had ik niet echt zin en een beetje paniek voelde ik wel opkomen. Wat zou de code zijn en had ik daar dan wel kleren voor? Het laatste waar ik zin in had was het kopen van een nieuwe outfit. Gelukkig viel het mee want het thema bleek ‘Black & White’ te zijn. Dat gaat helemaal goed komen want ik heb een aantal leuke zwarte jurkjes in de kast hangen.

Ik las eens in een vrouwentijdschrift een artikel over de vijf kledingstukken die iedere vrouw absoluut in haar kast zou moeten hebben. Met stip op nummer één stond: een zwart jurkje. Het zwarte jurkje is namelijk zo ontzettend veelzijdig dat het altijd van pas komt. Je kunt het in ieder seizoen dragen, het is tijdloos en raakt nooit uit de mode. Je kunt het jurkje iedere uitstraling geven die je wilt. Van heel eenvoudig, met een paar neutrale platte schoenen, tot heel chique, met stilettohakken en uitbundige sieraden. Eén en hetzelfde jurkje kan je dragen naar je werk of naar een feest al naar gelang de accessoires en kleren die je er verder bijdraagt. Kortom, het zwarte jurkje is voor allerlei gelegenheden geschikt waardoor het de aankoopprijs ook nog eens dubbel en dwars waard is.

De afgelopen jaren heb ik een aantal zwarte jurkjes (Little Black Dress) aangeschaft. Ik draag ze graag en ze gaan door de vele mogelijkheden niet vervelen. Voor het feest van volgende week heb ik er al eentje in gedachten. Het is een strapless zwart cocktailjurkje tot op de knie met in de taille een donkergrijze strik. Dit jurkje zit heerlijk en is uitermate geschikt om een hele avond in te dansen. Tenminste als ik ook mijn dansschoen er bij aan trek. Als ik kies voor de stilettohakken wordt het een rustigere avond. Over de sieraden ga ik nog even nadenken. Ga ik heel uitbundig of juist klassiek chique? De kleur weet ik echter al wel, namelijk wit!

De uitnodiging met de ‘dresscode’ ligt nog steeds op tafel en ik heb er zin in. Ik heb een heerlijke feestavond in het vooruitschiet en dankzij de zwarte jurkjes in mijn kast is er geen enkele reden tot paniek.